Povjerenstvo za odabir projekata Ministarstva kulture i medija do sada je prihvatilo šest od trinaest projekata koje su Grad Sisak i ustanove kojima je Grad osnivač prijavili za financiranje obnove kulturne baštine iz Fonda solidarnosti.
Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček danas je potpisala ugovore ukupne vrijednosti 66,5 milijuna kuna kojima će se financirati izrada projektne dokumentacije i provedba mjera zaštite za zgradu Gradske vijećnice (23,9 milijuna kuna), zgradu u Ulici Kralja Tomislava 40 (7,5 milijuna kuna), zgradu Kristalne kocke vedrine (9,3 milijuna kuna), zgradu Gradske munjare na Mihanovićevoj obali 10 (9,4 milijuna kuna), Holandsku kuću (7 milijuna kuna) te zgradu buduće knjižnice na Trgu Ljudevita Posavskog 1 (9,3 milijuna kuna).
Grad Sisak očekuje odluke i za preostalih 7 projekata, među kojima su Kazalište 21 i zgrada u Gajevoj čije su obnove prilično napredovale. Među prijavljenim gradskim projektima obnove iz Fonda solidarnosti, za koje Ministarstvo kulture i medija još nije donijelo odluke, su zgrada u Frankopanskoj 11, upravna zgrada Gradskog muzeja Sisak, Kuća Striegl i utvrda Stari grad.
Ministarstvo je odbilo prijavljenu obnovu Malog kaptola jer je namjena tog objekta, tvrde, mješovita, a ne isključivo javna. Mali kaptol kroz cijelu povijest ima kulturno-turističku namjenu i kulturno je dobro. Turistička zajednica grada Siska žalila se još sredinom travnja, ali do danas nije stigao odgovor.