Na 7. sjednici Gradskog vijeća Grada Siska u petak napokon je, nakon dugih pet godina, vraćeno Odmaralište Zaostrog Siščanima, koji su ga izgradili. Odmaralištem će od sada upravljati ŠRC odnosno tvrtka ŠRC ugostiteljstvo, koja je doregistrirana i za obavljanje putničke djelatnosti. Za odluku je glasalo 13 vijećnika SDP-a, Mosta, HSS BR i Laburista, a protiv preuzimanja Odmarališta iz ruku privatnika, koji ga je po dvojbenoj odluci bivše HDZ-ove gradske vlasti uzurpirao i eksploatirao posljednjih pet godina, bili su HDZ-ovi vijećnici.

Također, gradski su vijećnici dali suglasnost za restrukturiranje trgovačkih društava Auto promet Sisak, Gradska groblja Viktorovac, Gradska tržnica Sisak, Gospodarenje otpadom Sisak, Komunalac Sisak, Sisak projekti te Vodoopskrbe Kupa i Sisačkog vodovoda. Naime, Grad Sisak je u cilju racionalizacije poslovanja angažirao društvo BDO Savjetovanje da izradi analizu sadašnjeg stanja i izradi program operativnog restrukturiranja trgovačkih društava. Studija je predložila formiranje centra dijeljenih usluga u kojem bi se objedinile sve službe koje su zajedničke svim društvima.

Data je suglasnost o pripajanju trgovačkog društva Vodoopskrba Kupa trgovačkom društvu Sisački vodovod. Studija EBRD-a utvrdila je opravdanost spajanja ova dva trgovačka društva u cilju racionalizacije troškova te postizanja efikasnijeg poslovanja i podizanja kvalitete pružanja usluga građanima.