Gradsko vijeće Grada Siska jednoglasno je, na prijedlog gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, danas donijelo Odluku o sufinanciranju izgradnje višestambenih zgrada prema POS-u, Programu društveno poticane stanogradnje na području Grada Siska u iznosu od 180 tisuća eura. Time je, konačno, omogućena izgradnja POS-ovih zgrada na Zelenom brijegu, što je dobra vijest za 30 obitelji s prioritetne liste na kojoj se nalazi 63 sisačke mlade obitelji.

Nakon što je APN – Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama morala ponoviti postupak javnog nadmetanja za izgradnju POS zgrada, jer se na prvi niti jedan ponuditelj nije javio na drugom su natječaju pristigle dvije ponude. No, ni sada nije moguće odabrati izvođača jer su obje ponude više od planirane vrijednosti. Ipak, nakon što je početkom ove godine povišena etalonska cijena izgradnje, najniža ponuda koju je APN u nadmetanju dobio trenutno je viša za 1,35 milijuna kuna, odnosno 180 tisuća eura od planirane vrijednosti gradnje. Stoga je Grad Sisak donio odluku o sufinanciranju kako najpovoljnija ponuda na nadmetanju mogla biti prihvaćena i kako bi se zgrade, nakon dvije godine procedure koju vodi APN, napokon počele graditi.

Već ranije je Grad Sisak darovao građevinsko zemljište za izgradnju POS stanova i preuzeo trošak opremanja komunalnom infrastrukturom i priključcima kako bi omogućio što jeftiniju izgradnju POS-ovih stanova na Zelenom brijegu i najnižu moguću cijenu kupcima stanova.

Na današnjoj sjednici donesena je i Odluka o preuzimanju obveze osiguranja financiranja zatvaranja odlagališta otpada ,,Goričica”. Grad se obvezao da će u proračunu osigurati sredstva u visini 1,14 milijuna eura tijekom razdoblja od 30 godina za troškove održavanja i troškove nadzora nakon zatvaranja odlagališta otpada ,,Goričica”.