Radovi napreduju željenom dinamikom, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček tijekom današnjeg obilaska gradilišta buduće sportske dvorane „Zeleni brijeg“ i gradilišta nove spojne ceste koja će povezivati Zvonimirovu ulicu s Komunalnom zonom Sisak. Naglasila je kako je nova sportska dvorana potrebna i dugo očekivana jer će se time riješiti potrebe dvoranskih sportova.

-Time ćemo zadovoljiti sve potrebe za košarku, rukomet, odbojku, mali nogomet i borilačke sporove, jer se klubovi sad guraju po školskim dvoranama, prostorijama mjesnih odbora, u dvorani Brezovica za koji plaćamo mjesečni najam 40.000,00 kuna. Dvorana će biti multifunkcionalna, imat će uredske prostorije, ugostiteljski objekt, a lokacija je odlična jer će biti svima dostupna. Drago mi je što smo se odlučili graditi dvoranu po principu „ključ u ruke“ i što smo izabrali kvalitetne tvrtke temeljem javnog natječaja. Europski grad sporta kao što je Sisak zaslužuje ovakvu dvoranu – naglasila je gradonačelnica.

Završetak dvorane očekuje se u prvoj polovici sljedeće godine, najavljuju to predstavnici izvođača radova, KAP 4 i Degal tehnika, a vrijednost ugovora iznosi 37 milijuna kuna.

U neposrednoj blizini nove sportske dvorane gradi se i nova cesta koja će povezivati Zvonimirovu ulicu i Komunalnu zonu Sisak. Izvođač radova je zajednica ponuditelja Toni Gale i Ceste Sisak, ukupna vrijednost projekta iznosi 4,2 milijuna kuna od kojih bespovratna  EU sredstva iznose 2,6 milijuna kuna.

-Ovom prometnicom unaprjeđujemo komunalnu infrastrukturu na području Komunalne zone Sisak. Radi se kompletno nova vodovodna, kanalizacijska, elektro-instalacijska i DTK mreža. Prometnica će sadržavati pješačku stazu i parkirališna mjesta s obje strane kolnika, a bit će postavljena i energetski učinkovita (LED) javna rasvjeta. Ovo će građanima olakšati dolazak do novoizgrađenog reciklažnog dvorišta i Komunalne zone Sisak, a početkom sljedeće godine počinjemo graditi i parkiralište „park&ride“ uz buduću novu cestu koje će riješiti problem parkiranja za sve one koji putuju vlakom ili autobusom –najavila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.