U povodu Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca, odabrani su ovogodišnji dobitnici Volonterske nagrade Grada Siska u tri kategorije: Volonter/ka godine, Koordinator/ica volontera, te u novouvedenoj kategoriji Razvoj volonterstva u obrazovanju.

U kategoriji Volonter/ka godine, dobitnik prve nagrade je Štefo Gorički, dobitnica druge nagrade je Paulina Njara, a dobitnik treće nagrade je Edhem Omerović.

U kategoriji Koordinator/ica volontera dobitnik prve nagrade je Boris Majić.

U kategoriji Razvoj volonterstva u obrazovanju, prvu nagradu dobila je Gimnazija Sisak, dok je drugu nagradu dobila Srednja škola Viktorovac.

Dobitnici Pohvalnice Volonter/ka godine u 2020. godini su Ivančica Velić, Željko Rakarić, Jurica Posilović, Paula Kajtuzović, Laura Prpić, Monika Dandić, Jasna Božić Mance i Ana Štajcer.

Zbog epidemioloških mjera uzrokovanih virusom Covid-19, ove će se godine nagrade i pohvalnice dostaviti poštom na kućnu adresu dobitnika. U cilju promoviranja volonterskih aktivnosti i rezultata, na web stranici Agencije lokalne demokracije Sisak, odnosno Volonterskog centra Sisak (www.vcs.Lda-sisak.hr) tijekom prosinca bit će objavljivane volonterske priče sviju prijavljenih na ovogodišnji Natječaj za dodjelu Volonterske nagrade Grada Siska.

Izložbu fotografija volonterskih programa s područja Sisačko-moslavačke županije koju postavlja Agencija lokalne demokracije Sisak bit će postavljena u Galeriji Sv. Kvirin Doma kulture Kristalna kocka vedrine od 5. prosinca 2020. do 6. siječnja 2021.