Prva faza rekonstrukcije ulice Hrvatskih domobrana do križanja s Cesarčevom ulicom završena je, a izvođač Neving d.o.o. otvorio je prije tjedan radove na drugoj fazi. No, kako bi ubrzao radove paralelno će otvoriti gradilište i na drugom kraju Ulice Hrvatskih Domobrana.

Ova ulica velike gustoće naseljenosti izazov je za građevinare, a u narednom periodu bit će i za stanare Zibela jer istovremeno su otvoreni radovi na izgradnji novih parkirališta i rekonstrukciji kolnika u Cesarčevoj.

Zbog radova za sav promet u fazama će se zatvarati promet u dijelu Ulice Hrvatskih domobrana. Privremena regulacija prometa izvest će se na način da se prvo potpuno zatvara za promet dio Ulice Hrvatskih domobrana od raskrižja sa Strossmayerovom do raskrižja s Ulicom Ive Šnidaršića, potom dio od raskrižja s Ulicom Ive Šnidaršića do raskrižja s Ulicom Hanibala Lucića. Kada tu dionicu završe, kreću na sljedeću dionicu, od Hanibala Lucida do Trga Vere Grozaj te nakon toga od Trga Vere Grozaj do raskrižja s Ulicom lvana Gundulića.

Glavni obilazni pravac je ulicom Ivana Gundulića, a kako će se pojedine dionice otvarati, omogućavat će se pristup i iz smjera Strossmayerove ulice. U zonama potpunog zatvaranja prometa propuštat će se vozila stanara i hitnih službi ovisno o mogućnosti na gradilištu.