Od ove godine Grad Sisak uvodi novu zdravstvenu i demografsku mjeru – potporu parovima kojima je neophodan postupak medicinske pomognute oplodnje kako bi proširili svoje obitelji. Ovaj medicinski postupak godišnje u Hrvatskoj prolazi 8 tisuća parova te je uz takvu pomoć rođeno oko 50 tisuća djece.

„U vrijeme kada smo suočeni sa smanjenjem broja stanovnika u cijeloj Hrvatskoj, potrebno je stati uz one koji žele začeti novi život, a ne mogu bez pomoći medicine. I ne samo financijski, već i da znaju da nisu sami, da su dio našega grada i zajednice. Samo šest hrvatskih gradova uvelo je ovakvu potporu, a među njima je i naš grad, što nas još jednom svrstava u gradove koji predvode u dobrim stvarima“, najavila je ovu novu mjeru gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Grad Sisak sufinancirat će do 50% troškova postupka, najviše do iznosa 1000 eura one postupke medicinski pomognute oplodnje kada se postupak ne provodi na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, odnosno ako su parovi iscrpili mogućnosti koje im HZZO pruža. Više saznajte na stranici Medicinski pomognuta oplodnja | Grad Sisak.