Dobro napreduje obnova zgrade nekadašnje gradske Munjare na Mihanovićevoj obali koja će, nakon rekonstrukcije postati planetarij, odnosno zvjezdarnica koja će biti dio obrazovnog sustava Grada Siska. Nakon dugogodišnjeg privatnog vlasništva i propadanja, zgrada je sada ponovo u gradskom vlasništvu i uređuje se za javnu namjenu koja će služiti svim generacijama Siščana i biti uključena i u turističku ponudu.

U Munjari je još davne 1907. bila otvorena elektrana, čime je Sisak čak i prije Zagreba dobio električnu energiju. Zgrada je oštećena u potresu, nakon čega je izrađen projekt cjelovite obnove, a izvodi ju tvrtka Mar d.o.o. pod stručnim nadzorom tvrtke Trasa Adria d.o.o. i projektantskim nadzorom tvrtke ARHINGTRADE d.o.o.

„Drago mi je da radovi na ovoj cjelovitoj obnovi dobro napreduju i nadam se da će sve ići po planu i da će konstrukcijska obnova završiti do kraja lipnja. Odlučili smo ovdje napraviti planetarij koji će valorizirati industrijsku baštinu i istovremeno dati novi obrazovni sadržaj koji će stvarati nove generacije mladih ljudi koji će voljeti znanost i učiti o svom planetu i svemiru“,  rekla je prilikom obilaska gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Cjelovita obnova Munjare vrijedna je 4,3 milijuna eura ili 32,4 milijuna kuna i sufinancirana je iz Fonda solidarnosti EU.