Na mjestu koje je 50-tih i 60-tih godina bilo najpopularnije za igranje košarkaških utakmica u Sisku postavljena je nova podloga klikFlex podloga koja je već godinama popularna u svijetu za igranje hakla. Riječ je o sportskom igralištu iza Doma za djecu Vrbina kojem je Grad Sisak donirao podlogu na kojoj će se moći igrati košarka i badminton. Nakon sportskih igrališta u Lačanovoj, Odranskoj i na Trgu Vere Grozaj ovo je četvrta ovakva podloga na sisačkim sportskim igralištima.

-Ovdje je bilo potrebno prvo staviti betonsku podlogu jer je igralište bilo jako oštećeno. Na ovom igralištu se davno igrala košarka koje je dolazilo gledati tisuće Siščana jer tad nije bilo dvorana. Ove godine obilježavamo i 70 godina košarke u Sisku, jer je prva službena utakmica u Sisku odigrana 1947. godine. Tako je ovo svojevrsni omaž prema tom događaju, ali uređenjem ovog igrališta omogućujemo korisnicima Doma, djeci iz kvarta i Košarkaškom klubu Sisak još jedan sportski teren. Trebamo još postaviti led rasvjetu, dodati dva koša, a uredit ćemo i obližnje dječje igralište koje će dobiti novo ruho i sprave. Ne samo da će se ovdje igrati djeca iz Doma nego i ostala djeca iz Vrbine i centra što je u konačnici i cilj Doma, a to je da ovo ne bude institucija koja je zatvorena iza ograde gdje nitko ne može doći već da igralište bude otvoreno i da se ovdje djeca druže – izjavila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček prilikom današnjeg obilaska ovog obnovljenog igrališta.

Ravnateljica Doma za djecu Vrbina Ivona Hodak zahvalila je Gradu Sisku na ovoj donaciji.

-Jako smo zadovoljni što nam je Grad Sisak obnovio ovo igralište koje je bilo zapušteno, jer ne bismo to mogli napraviti sami bez pomoći Grada. Djeci se igralište jako sviđa i cilj je da se naša djeca iz Doma uključe u košarku – rekla je Hodak.

Vrijednost cijele investicije s klikFlex podlogom i ostalim radovima iznosi oko 100 tisuća kuna.

Inače, već sad se pripremaju brojne aktivnosti u povodu obilježavanja 70 godina igranja košarke u Sisku, a jedno od događanja bit će kids day početkom rujna koji će se održati upravo na obnovljenom sportskom igralištu u Vrbini na kojem će, među ostalim, utakmice igrati djeca iz Doma i Košarkaškog kluba Sisak.