Suradnjom UNDP-ija, PGP-a Sisak i Grada Siska u Capraškim je poljanama obnovljen društveni dom i napravljeno novo autobusno stajalište. Radovi su napravljeni u sklopu projekta „Zajedno za bolje – društvena uključenost Roma u Hrvatskoj“ koji se provodi zahvaljujući financijskoj podršci fondova zemalja Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške i uz podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Ukupna vrijednost radova je oko 114 tisuća kuna. Predsjednica PGP-a Sisak Milana Kreća naglasila je kako je važno da u naselju postoji jedan ovakav objekt u kojem će se odvijati razne aktivnosti, a jednom tjedno će zaposlenici PGP-a Sisak u društvenom domu organizirati besplatnu pravnu pomoć za Rome. Jasmina Papa iz UNDP-ija također ističe kako je nužno imati jedan ovakav prostor.

-Romi jedan ovakav prostor nisu imali u svom naselju. Ovo je prostor u kojem oni mogu neke svoje dnevne i tekuće potrebe odraditi na lici mjesta bez da idu u grad, jer je naselje dosta udaljeno od grada. Olakšat će samoorganizaciju Roma i ostvarivanje nekih njihovih prava. Ovdje postoji nekoliko udruga i na ovaj će način poboljšati svoj položaj – rekla je Papa.

Grad Sisak je do sada puno učinio u poboljšanje uvjeta i kvalitete života Roma u gradu Sisku na čemu se predsjednik MO Capraške poljane Ranko Nikolić zahvalio zamjeniku gradonačelnice Marku Krički.

-Velika je važnost ovog projekta čija je ukupna vrijednost 114 tisuća kuna.  Posebice bi istaknuo autobusno stajalište čime će se smanjiti ugroza djece u prometu. Preko 200 školske i predškolske djece koristi autobusni prijevoz i ovako će djeca sigurnije čekati autobus. Sve više radimo na tome da romska populacija prestane biti objekt i sredstvo, a sve više subjekt grada Siska – rekao je Krička.

Ranko Nikolić naglasio je kako im uređenje doma jako puno znači.

-Moći ćemo  u njemu obavljati razne aktivnosti, rješavati probleme. Puno nam znači da ne moramo više dolaziti u Grad i tražiti da nam netko piše zamolbe i slično. Sad će nam u tome pomoći PGP Sisak – rekao je Nikolić.