Do kasne jeseni ove godine trebala bi biti gotova sveobuhvatna potresna obnova sisačke Gradske vijećnice vrijedna 5,83 milijuna eura, odnosno oko 44 milijuna kuna. Danas su radove na obnovi, koje izvodi tvrtka Teh-gradnja d.o.o. iz Zagreba obišli gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, njen zamjenik Marko Krička sa suradnicima i predsjednik Gradskog vijeća Bojan Dadasović.

„Moram pozdraviti obnovu ove zgrade u čijoj su pripremi Grad Sisak i njegove službe odradili odličan i brzi posao na pripremi dokumentacije. Sisak treba biti ponosan na ovu zgradu i drago mi je da će uskoro zasjati u novom ruhu“, kazao je prilikom obilaska predsjednik Gradskog vijeća Bojan Dadasović.

Do sredine lipnja trebala bi biti završena konstrukcijska obnova zgrade financirana iz Fonda solidarnosti EU, nakon čega će se radovi nastaviti na sveobuhvatnoj obnovi. Obnova javnih zgrada ide značajno bolje od obnove kuća i stambenih zgrada, što je naglasila i gradonačelnica.

„Lijepo je vidjeti radove u tijeku i čuti od nadzornog inženjera da se zacrtana dinamika ostvaruje, međutim, teško mi je danas ne osvrnuti se danas na to da smo već trećem ministru graditeljstva i prostornog uređenja ponudili darivanje gradskih parcela za gradnju višestambenih objekata. O tim parcelama i izgradnji šest novih zgrada i o tome da preuzimamo obvezu svih komunalnih priključaka i pristupnih cesta, u veljači smo razgovarali i s novim državnim tajnikom, nakon čega se ponovo ništa konkretno nije dogodilo. Još jedno ljeto i zima u kontejnerima nije nešto što bih mogla prihvatiti za Siščane koji su ostali bez svojih domova“, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.