Nakon donošenja Prijedloga liste reda prvenstva za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Siska od 28. ožujka 2024. godine i nakon donošenja odluka po izjavljenim prigovorima, utvrđena je Konačna lista reda prvenstva za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Siska. Konačna lista objavljena je ispod ovog teksta.
Podsjetimo, na inicijativu Grada Siska na Zelenom brijegu grade se dvije zgrade iz programa Sisak POS s ukupno 30 stanova, a nedavno se, zbog odustajanja dijela kandidata, otvorila potreba raspisivanja novog Javnog poziva.

Grad Sisak osigurao je zemljište za izgradnju zgrada, komunalne priključke te je izgradio je dodatna parkirališna mjesta i izgradio spoj Kršinićeve i Lonjske ulice, kako bi se poboljšala prometna situacija u tom dijelu grada. Osim toga, kako bi se osigurala što je moguće niža cijena kvadratnog metra stana u Sisak POS zgradama, na prijedlog gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, Gradsko je vijeće donijelo odluku da se izgradnja sufinancira sa 180 tisuća eura (1,35 milijuna kuna).