Povodom Svjetskog dana Crvenog križa koji se obilježava 8.svibnja, te početka Tjedna Crvenog križa koji traje do 15. svibnja 2020 godine gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i zamjenik gradonačelnice Marko Krička primili su ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Sisak Igora Čička.
– Svojim predanim radom ste sve nas učinili ponosnima, ali nas i obvezali da vam pomažemo maksimalno koliko možemo, jer vi to zaslužujete, što ste i pokazali i u ovo izazovno vrijeme pandemije korona virusa – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i čestitala Svjetski dan Crvenog križa.

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Sisak Igor Čičak istaknuo je kako Grad Sisak financira sve redovne i programske djelatnosti Gradskog društva Crvenog križa Sisak što uključuje program Socijalna samoposluga Grada Siska, Pomoć u kući za starije i nemoćne osobe, program Savjetovališta za djecu i mlade s problemima u ponašanju i socijalne programe.
– Na samom početku krize pandemije korona virusa Grad Sisak nam je pružio materijalnu i financijsku pomoć kako bi lakše i bez puno poteškoća mogli odgovoriti na potrebe ugroženog stanovništva. Tijekom posljednja dva mjeseca odgovorili smo na dvjestotinjak poziva starijih građana kojima su dostavljeni lijekovi i hrana kao i osnovne higijenske potrepštine. Ovogodišnji Dan Crvenog križa posvećen je našim volonterima kojima ovog puta želimo još jednom reći jedno veliko hvala! – naglasio je Čičak.