Sinoć su na tržnici u Capragu u povodu obilježavanja Dana neovisnosti u zrak puštene 243 lanterne za poginule branitelje koji su dali svoje živote u obrani Hrvatske. Sada već tradicionalno puštanje lanterni organizirali su Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata i Aeroklub Sisak pod pokroviteljstvom Grada Siska. Uoči puštanja lampiona, održan je kraći program u sklopu kojeg su prikazani crteži i pročitani radovi na temu branitelja učenika osnovnih škola 22. lipanj, Galdovo i Hrastelnica te Dječjeg vrtića Sisak Novi, Društva Naša djeca Sisak i Dječjeg foruma Happy kids. Programu su prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Grada Siska Ivan Đumbir te gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je zahvalila organizatorima i uputila prigodnu čestitku u povodu Dana neovisnosti.
-Sigurna sam da će za dvadetesetak godina i djeca ove djece, koja danas čitaju svoje radove, puštati lanterne, gledati vatromet, razmišljati i sjećati se događaja od 8. listopada 1991. godine. Danas puštamo 243 lanterne za 243 sisačka viteza koji će zauvijek živjeti u našim srcima i koji svaki dan žive, upravo kroz slobodu, demokraciju i modernu Hrvatsku u kojoj žive naša djeca – rekla je gradonačelnica.
Jučer u jutarnjim satima, također u povodu obilježavanja Dana neovisnosti, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Đumbir, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i zamjenik gradonačelnice Vlado Andučić položili su vijenac kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac te su zapalili svijeću kod spomenika poginulim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana i tako odali počast braniteljima koji su dali svoje živote za neovisnu Hrvatsku.