Stanovnici Ulice Mate Lovraka na Brzaju dobit će napokon asfalt. Radovi su počeli ovaj tjedan, a danas je radove obišla gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
-Ova ulica koja se nalazi u centru gradske četvrti Sisak Novi konačno će dobiti asfaltni sloj. Prva faza je izrada potpornih stupova nakon čega će početi rješavanje odvodnje i na kraju novi asfaltni sloj. Sigurna sam da će stanovnici ove ulice biti zadovoljni – rekla je gradonačelnica. Ukupna vrijednost radova, koji bi trebali biti gotovi za dva mjeseca, iznosi oko 670 tisuća kuna.
Gradonačelnica je potom obišla i ostala gradilišta u Sisku. U ovom trenutku jedno od najvećih gradilišta je Bakranova ulica gdje se radi na izgradnji dijela ulice.
-Radovi na ovoj lokaciji idu po planu i sljedeći tjedan na potezu od rotora do Ulice Berislava Pavičića stavljamo prvi sloj asfalta na kolniku i dijelu nogostupa. Paralelno se radi i javna rasvjeta. Uz povoljne vremenske uvjete, završit ćemo radove i prije roka, a to je kraj mjeseca rujna – izvijestio je glavni inženjer na gradilištu Mario Sloup iz tvrtke Elektrocentar Petek.
Dobro napreduju i radovi ispred Osnovne škole 22. lipnja gdje se gradi ugibalište za autobuse i parkirališta. Naime, zbog potrebe dovoza i odvoza učenika, od kojih je jedan dio djece s teškoćama u razvoju, bilo je nužno osigurati ispred škole stajalište za autobus, te nekoliko parkirnih mjesta za zaustavljanje osobnih automobila roditelja. U toj se školi radi i na sanaciji sanitarnih čvorova koji su pri kraju.
Gradonačelnica je obišla i Savsku ulicu u kojoj su u tijeku radovi na pojačanom održavanju, izgradnji nogostupa i rekonstrukciji vodovodne mreže.
-Do danas je izvedeno 600 metara cjevovoda i 60 posto kućnih priključaka. Sljedeći tjedan planiramo s izvođenjem nogostupa i nakon toga ide sanacija prometnice. Zadnji rok za završetak radova je kraj listopada i završit ćemo u roku – rekao je voditelj radova Boris Sekulić iz firme Toni Gale.
Također su počeli i pripremni radovi na izgradnji šetnice u dijelu od pothodnika ispod pruge do Starog grada kako bi se Stari grad povezao sa središtem grada. U sklopu radova predviđeno je postavljanje betonskih kocki, nova urbana oprema i rasvjeta. Ovo je prva faza radova, a sljedeća faza počinje kad zaživi projekt Lučke uprave koja radi na izgradnji komunalnog pristaništa. Ova prva faza trebala bi biti gotova do zime, a vrijednost radova je oko 2,1 milijun kuna.
-Potencijal Starog grada kao izletišta i turističkog odredišta je ogroman, a svjesni činjenice da pristup i okoliš nije adekvatno uređen krenuli smo u ove radove. Počeli smo polako uređivati Stari grad. Krenuli smo s malim projektom postavljanja klupi zajedno s Hrvatskim šumama, sad radimo šetnicu, a bespovratnim sredstvima Ministarstva gospodarstva postavit ćemo i ambijentalnu rasvjetu. Vjerujem da će to biti omiljeno mjesto Siščana i svih koji dolaze u Sisak – zaključila je gradonačelnica.