Novi sisački trg smješten između autobusnog kolodvora i Frankopanske ulice nosi ime 120. brigade Hrvatske vojske „Ban Toma Bakač“. Ploču s nazivom novog trga na današnjoj svečanosti otkrili su gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, brigadni general u miru Vlado Hodalj i Barbara Pažur kći poginulog pripadnika brigade Josipa Pažura.

U prisutnosti članova obitelji poginulih pripadnika 120. brigade i brojnih pripadnika 120. brigade, na ratni put 120. brigade podsjetio je brigadni general u miru i predsjednik UHBDR 120. brigade Hrvatske vojske „Ban Toma Bakač“ Vlado Hodalj, koji je tom prilikom naglasio kako neprestano treba ponavljati istinu o obrani Siska u Domovinskom ratu, u kojoj su sudjelovale brojne postrojbe, ponajprije radi poginulih branitelja.

– Više od 2500 građana Siska u sastavu 120. brigade branilo je grad, pri tome je poginulo 27 branitelja. Pripadnici brigade držali  su obrambene položaje od Pole do Komareva, Novog Sela, Novog Pračna, Mošćenice do Vurota i Bresta, rekao je Vlado Hodalj te istaknuo kako za razliku od nekih drugih, pripadnici 120. brigade nikada nisu i neće umanjivati niti prisvajati tuđe zasluge.

– Pripadnici 120. brigade bili su Siščani različitih nacionalnosti i profesija, ljudi koji su voljeli svoj grad. Novi gradski trg nosi ime Trg 120. brigade Hrvatske vojske „Ban Toma Bakač“ i to je samo jedan od načina na koji odajemo počast njezinim pripadnicima, ali i potičemo nove generacije Siščana da u svoj život ugrađuju domoljublje, čovjekoljublje i zajedništvo, koje je krasilo i pripadnike 120. brigade, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.