Puštanjem riba u jezerce ponovno je otvoren jedan od simbola sisačkog  Capraga. Oni koji su se najviše razveselili ovom događaju bila su djeca iz Dječjeg vrtića Sisak Novi koja su otpjevala nekoliko pjesama i s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček u jezerce pustila nove stanovnike – koi šarane.

-Posebno bih pohvalila djelatnike Komunalca koji su vrijedno radili ovih dana. Bili su to zaista opsežni radovi i ne samo da su očistili jezerce već su ga dodatno produbili, stavili novi sloj sitnog kamenja, geotekstil i novo popločenje oko stazice, a ono što su svi Siščani primijetili je drveni mostić. Mostić je djelo i zamisao Komunalca i posebno me veseli što sami možemo osmisliti i izraditi ovako nešto lijepo i korisno za naše građane – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Djelatnici Komunalca ispraznili su jezerce koje je u potpunosti odmuljeno i produbljeno što je u konačnici rezultiralo izvađenih gotovo sedamdeset kubika starog, sitnog kamena. Napravljeni su rubnjaci cijelom dužinom jezerca, a na produbljeno dno postavljen je novi geotekstil i oko četrdeset kubika novog sitnog kamena.  To je sve učinjeno kako bi nam u jezercu novi stanovnici imali više prostora i kisika, istaknula je krajobrazna arhitektica Komunalca Morana Čulig.

-Tu su odrađeni opsežni radovi koji su trajali gotovo mjesec dana. Okoliš smo uredili, postavili fontanu na sredinu jezerca i kao što vidite mostić koji bi mogao biti zgodan šetačima, prolaznicima, a pogotovo djeci – rekla je Čulig.

Vrijedni djelatnici sisačkog Komunalca su u svojoj radionici napravili drveni mostić, a u sredinu je postavljena potpuno nova fontana. Raznolikost jezerca obogatit će listovi lopoča i ukrasno kamenje, a za sve koji će se odmarati postavljene su nove klupe.

Jezerce je napunjeno tehnološkom vodom iz postrojenja ABS-a koja nije za piće.