U Sisku je danas počela akcija „Zeleni Sisak za zeleni planet” u organizaciji Grada Siska i sisačkog Komunalca uz podršku trgovačkih društava, ustanova, škola i vrtića, a na dvadeset lokacija u gradu bit će posađeno 240 stabala.
Koordinator akcije je Komunalac Sisak sa svojim zaposlenicima i mehanizacijom, a uključena su sva gradska trgovačka društva i ustanove, kako bi zajedno promicali ekološke vrijednosti.
-Komunalac osmišljava i detaljno planira ovu akciju uz pomoć ostalih trgovačkih društava i ustanova.
Ove godine smo nadmašili prethodne godine, jer sadimo 240 novih stabala na dvadesetak lokacija i ostvarujemo plan zelenog Siska. Grad Sisak nas iz godine u godinu u tome podržava – rekao je direktor Komunalca Goran Groš.
Akciji se pridružila i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je kod nove sportske dvorane pomogla u sadnji jednog stabla.
-Zadovoljstvo je treću godinu za redom ozeleniti Sisak u jednoj ovakvoj zajedničkoj akciji svih trgovačkih društava i ustanova, ali i vrtićanaca i osnovnoškolaca. U Gradu Sisku veliku pozornost posvećujemo zelenilu i za svako drvo koje se iz bilo kojih razloga mora ukloniti zasadimo barem 2 nova drveta. Danas sadimo 240 novih stabala, ali to ne znači da tijekom godine ne sadimo niti jedno drvo. Ovo je jedan mali doprinos našeg zelenog Siska zelenom planetu. Nema grada ni građana koji toliko vole zelenilo i drveće od nas Siščana. Svake godine uzimamo u obzir i lokacije koje nam naši sugrađani predlažu, tako ove godine na inicijativu sugrađana sadimo i nekoliko stabala na Zibelu – rekla je gradonačelnica Ikić Baniček.