Već ove jeseni sve generacije Siščana po prvi će put na jednom mjestu imati cjelovitu i suvremenu knjižnicu u prostoru koji će zadovoljavati sve uvjete rada. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček danas je s ravnateljicom Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Dubravkom Šurlan obišla oko 4 milijuna eura vrijedne radove na rekonstrukciji i opremanju zgrade na Trgu Ljudevita Posavskog 1.

”Sisak će po prvi put dobiti adekvatan prostor za smještaj gradske knjižnice, a nakon toga očekujemo i porast broja korisnika s obzirom na količinu sadržaja koji će biti dostupni i predstavljeni djeci, mladima, ali i nama zrelijima i iskusnijima. Veseli me što će trg ispred knjižnice također dobiti novo ruho i tako poslužiti kao produžetak ovog, kako smo ga zamislili, gradskog dnevnog boravka”, kazala je prilikom obilaska gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Novom prostoru Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak izrazito se veseli i ravnateljica Dubravka Šurlan.

„Mi smo uvijek bili pri vrhu po količini i kvaliteti usluga te smo uvijek slijedili trendove. Jedino u čemu smo bili zakinuti, bio je nedostatak adekvatnog i privlačnog prostora. Sada kada dođemo u ovako lijepi prostor moći ćemo sve te naše aktivnosti izvoditi puno kvalitetnije pa će tako i korisnicima biti puno ugodnije. Naravno, očekuje nas još niz novih aktivnosti koje će nam ovaj prostor omogućiti”, rekla je ravnateljica.