Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček danas je u Info centru za poduzetnike, koji djeluje u sklopu Sisak projekata, uručila diplome polaznicima seminara za poduzetnike početnike i poželjela im puno uspjeha u budućem radu.

Tom prigodom gradonačelnica je istaknula kako  Grad Sisak podupire poduzetnike i kroz projekt Sisački poduzetnik u sklopu kojega je ove godine poduzetnicima odobreno šest kredita i dva su u postupku odobrenja u ukupnoj vrijednosti 6.895.000 kuna, a  do kraja godine najavljena su još dva zahtjeva za kredite u iznosu od 1.150.000 kuna. Raste i broj malih i srednjih poduzetnika u Poduzetničkom inkubatoru Sisak PISAK, sada ih je 14, a Grad Sisak će im kao partner i na godinu sufinancirati zakup poslovnog prostora u vrijednosti 100.000,00 kuna godišnje.

Info centar za poduzetnike radi u zgradi u Gajevoj 2, čija je adaptacija završena ovih dana,  pa je to bila prilika da se razgleda novouređeni prostor. Zgrada ima četiri etaže i površinu 723 m2. U podrumske prostorije bit će smještena arhiva Grada Siska, u prizemlju će biti prostor za udruge, na prvom katu je također prostor za udruge i prostor Info centra za poduzetnike te sala za sastanke koja će biti na raspolaganju svim korisnicima, na drugi kat preseljen je Odsjek za graditeljstvo koji je do sada koristio iznajmljeni prostor u zgradi Croatia osiguranja.

-U Gajevoj će desetak udruga moći dobiti svoj prostor,  natječaj za dodjelu prostora bit će raspisan ovih dana, pa se svi zainteresirani mogu javiti. Na zgradi je obnovljen ravni krov, nove su instalacije centralnog grijanja i nova kotlovnica na plin, obnovljeni su podovi i zidovi, nove su električne i telekomunikacijske instalacije. Na godinu planiramo aplicirati na natječaj za energetsku obnovu kako bi obnovili pročelje zgrade, toplinski izolirali zidove i zamijenili vanjsku stolariju. Svi korisnici ovog prostora imat će dobre  uvjete za rad – istaknula je gradonačelnica.