„Digitalizacija Zbirke Striegl“ i „Zbirka Striegl u gostima“ dva su nova projekta Gradske galerije Striegl  koja su predstavljena novinarima na današnjoj konferenciji u velikom kabinetu gradske vijećnice, na kojoj su sudjelovali gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i ravnateljica Gradske galerije Striegl Alma Trauber  sa suradnikom Viktorom Bublićem.

Kako je istaknula ravnateljica Alma Trauber, projekti su uvod u  100. obljetnicu rođenja Slave Striegla koja će se obilježiti iduće godine te pružaju mogućnost prezentiranja slikarskog opusa Slave Striegla široj javnosti, a Zbirci Striegl  aktivan život do smještanja u stalni postav.

Zahvaljujući digitalizaciji, od danas na novoj web stranici Gradske galerije Striegl može se pregledati svih 319 radova  iz Zbirke Striegl na jednom mjestu,  što do sada nije bilo moguće.  Vizualni identitet stranice izradio je Sven Sorić, a u programskom smislu stranicu je riješio Viktor Bublić. – Zbirka do sada nije bila prezentirana u cjelini i sa svim podacima, nego su rađeni izbori. Pored prezentiranja javnosti, ovaj projekt je i uvod u rad na valorizaciji i predstavlja platformu za istraživanje Strieglovog opusa i nadograđivanje novim saznanjima, rekla je ravnateljica Alma Trauber.

Paralelno s  digitalizacijom realizira se i projekt Zbirka Striegl u gostima, koji je započeo postavljanjem izložbe izabranih radova iz Zbirke Striegl  u velikom kabinetu gradske vijećnice, a u naredne tri godine, odnosno sve do  realizacije stalnog postava putovat će  muzejsko galerijskim ustanovama po Hrvatskoj, najprije u Slavonski Brod, Rijeku  i Zagreb.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček izrazila je zadovoljstvo  novom svježinom i idejama u radu ravnateljice Alme Trauber te je istaknula kako je dokumentacija za kuću Striegl pripremljena  i kako je u tijeku dogovaranje o načinima financiranja te kako postoji namjera da se Zbirka Striegl,  uz  Holandsku kuću,  smjesti i u dio  kuće Müller.