Jedan od najstarijih gradskih trgova u Sisku potpuno je preuređen čime je dobio sasvim novi izgled. Trg hrvatske državnosti u Capragu popločen je novim betonskim kockama, postavljena je nova urbana oprema, a dobio je i više zelenila nego što je bilo prije. Završetak radova prve faze danas je obišla gradonačelnica Kristina Ikić Baniček zajedno s direktorom Komunalca Goranom Grošem i direktorom tvrtke Gradnja Kristijanom Jurašinovićem koja je bila izvođač radova.

-Maknuli smo staro opločenje koje je bilo uništeno i zadržavalo vodu od padalina, postavljeno je novo opločenje, napravljena je nova odvodnja, postavljene su klupe i rasvjeta, novi sat i posađeno je novo drveće – rekao je Jurašinović.

Bio je ovo zajednički projekt Grada Siska i sisačkog Komunalca, a direktor ovog gradskog trgovačkog društva Goran Groš kazao je kako je trg danas koncepcijski potpuno drugačiji.

-Komunalac je bio zadužen za uređenje zelenila, formirani su novi zeleni otoci, vrlo brzo će se sve zazeleniti, urbana oprema je postavljena i odabrana u skladu s prostorom, posađeno je i novo drveće koje će za godinu do dvije stvarati hlad. Bio je jedan veliki zahvat koji je izveden jako lijepo. Ovu našu inicijativu podržala su Grad Sisak gradonačelnica – rekao je Groš.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, kako je rekla, zadovoljna je izvedbom radova.

-Prva faza uređenja trga je završena. Zadovoljna sam izvedbom, ne samo zato što imamo više zelenila nego što smo imali prije jer je jedan dio popločenja uklonjen i posađena trava, nego i zato jer imamo urbanu opremu koja će sada građanima omogućiti zadržavanje, sjedenje i druženje što nam je jako važno. Druga faza se sastoji od postavljanja česme s pitkom vodom tako da se mogu naši sugrađani osvježiti i dječica koja će se ovdje igrati. I ono što je važno građanima je staro oštećeno stepenište koje će se u potpunosti obnoviti, a s druge strane zgrade u kojoj se nalazi trgovina napravit će se prilaz za osobe s invaliditetom jer ovo sadašnje je previše strmo. Napravit ćemo novu rampu prilagođenu osobama s invaliditetom i mama s kolicima koji će se lakše kretali ovim prostorom. Ideja je to koju provodimo u cijelom gradu, skidamo stara popločenje i zelenimo drvećem i travom da grad prodiše punim plućima, ali i stvaramo prostor na kojem se građani mogu družiti – zaključila je gradonačelnica.

I sugrađani koji su se danas tamo zatekli pohvalili su novi izgled trga.