Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i zamjenik gradonačelnice Ivica Rendulić, zajedno s mještanima, obišli su danas naselje Veliko Svinjičko u kojem je ovih dana postavljen novi sloj asfalta u dužini 3,4 kilometra. Vrijednost ove investicije iznosi 2,5 milijuna kuna, a radove su izvele Ceste Sisak. Asfaltiranje ceste kroz ovo naselje podijeljeno je u tri faze. Prva faza napravljena je prošle godine, a za sljedeću godinu planirana je i posljednja faza radova.

-Zadovoljstvo mi je što smo ispunili obećanje i ove godine realizirali drugu fazu ove ceste. Ove godine smo u dužini 3,4 kilometra napravili novi asfaltni sloj širine 4,5 metra. Ovo je, što se tiče Grada Siska, u ovoj godini najveća investicija u ceste s uloženih 2,5 milijuna kuna. Drago mi je da su i mještani Donje Posavine prepoznali značaj ove prometnice i prepoznali naša nastojanja da izvršimo ono što smo obećali. Svi su oduševljeni, posebno vozači Auto prometa koji ovdje voze, ne samo mještane, nego i školsku djecu jer djeca od 1. do 4. razreda idu ovdje u školu, a od 4. do 8. ih se vozi u područnu školu u Gušće. Stoga nam je ovo bilo važno i zbog sigurnosti mališana, ali i svih ostalih mještana kojima je život bio znatno otežan jer neki prodavači nisu htjeli voziti robu na ovo područje zbog prometnice koja je bila u katastrofalnom stanju. Očekujem kad završimo i treću fazu sljedeće godine da ova cesta bude žila kucavica za Donju Posavinu  – naglasila je gradonačelnica Ikić Baniček.

Među mještanima koji su se danas pridružili gradonačelnici i zamjeniku gradonačelnice bio je i Ivica Grgurić, gradski vijećnik i član Mjesnog odbora Veliko Svinjičko.

-Ova cesta znači bolju kvalitetu života za sve mještane, posebno za mlade. Ova cesta važna je i za jačanje gospodarstva i turizma, ali i ostanak mladih u mjestu – zaključio je Grgurić.