Predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza potvrdili su jučer da će HNK Segesta na svojem postojećem igralištu s umjetnom travom dobiti novu umjetnu travu. Na sastanku sa zamjenikom gradonačelnice i predsjednikom Zajednice športskih udruga Grada Siska Markom Kričkom, ravnateljem Športsko rekreacijskog centra Sisak te predsjednikom HNK Segesta Ervinom Mehinovićem i direktorom Milom Buincem dogovoreni su koraci zamjene sadašnje istrošene trave novom.

Na Izvršnom odboru HNS-a održanom nedavno, temeljem programa poboljšanja nogometne infrastrukture u Hrvatskoj, donesena je odluka o donaciji umjetne trave za teren kojim upravlja ŠRC Sisak. Njena cijena je oko 280 tisuća eura, a ŠRC Sisak i Grad Sisak sudjelovat će u ovom projektu pokrivanjem troškova uklanjanja postojeće umjetne trave koja je postavljena davne 2011. godine.

Dobra je vijest da će se postojeća umjetna trava reparirati i bit će postavljena na terenima za mali nogomet lokalnih klubova. Time će se dodatno poboljšati uvjeti za bavljenje sportom u Sisku i otvoriti mogućnost treniranja više djece i mladih jer umjetna trava omogućava veći broj treninga. To će pomoći i da se bolje održavaju prirodni travnjaci jer će se manje treninga odvijati na njima, a omogućit će se i treniranje u „zahtjevnijim“ vremenskim uvjetima poput kiše ili snijega. Prirodnoj travi treba znatno više vremena da se oporavi, a teren s umjetnom travom spreman je za korištenje istoga dana.