Nova umjetna trava na Gradskom stadionu u Sisku od danas će služiti za aktivnosti HNK Segesta, posebno mlađim uzrastima za koje se rekonstruira zgrada nekadašnjeg Rekreacionog centra Kupa u kojem će ubuduće biti Dom škole nogometa. Na pomoćnom igralištu Gradskog stadiona u suradnji Grada Siska i Športsko-rekreacijskog centra Sisak sa Hrvatskim nogometnim savezom postavljena je nova umjetna trava koja će omogućiti kvalitetnije treninge i pripreme igračima HNK Segeste i njihovim trenerima. Ovaj, preko 370 tisuća eura vrijedan projekt dio je aktivnosti HNS-a na poboljšanju nogometne infrastrukture, a prema riječima predsjednika Županijskog nogometnog saveza, prošle je godine u istom aranžmanu zamijenjena stara umjetna trava u Kutini.

„S obzirom da imamo preko 250 djece i da HNK Segesta, kao najstariji hrvatski nogometni klub ima ambiciju ući u viši rang natjecanja, ovo je projekt kojim se stvaraju uvjeti za kvalitetan rad. U suradnji s Gradom i ŠRC-om radimo sve da stvorimo vrhunske uvjete za rad i onda više nema mjesta alibijima – rezultat neće izostati“, rekao je Mile Buinac direktor HNK Segesta.
Dosadašnja umjetna trava bila je stara 12 godina, a zamijenjena je novom travom 12-te generacije. Stara trava neće izgubiti svrhu već će biti preseljena na stadion u Sisak-Capragu na kojem trenira NK Metalac Sisak koji će za novu sezonu pripremiti pomoćni teren s umjetnom travom.

„Grad Sisak prezadovoljan je učinjenim u ovih deset proteklih godina i postavljanjem transparentniog načina rada u svim segmentima sportskog života Grada. Izgrađena je Ledena dvorana Zibel, izgrađena je sportska dvorana Zeleni brijeg, a projekt rekonstrukcije Silaxa i uređenje tog prostora u gimnastičku dvoranu koje kreće već ove godine, je nešto što će dopuniti sportsku infrastrukturu koju se ne može ni usporediti s onime prije deset godina“, zaključio je zamjenik gradonačelnice Marko Krička.

Grad Sisak osigurava stalna ulaganja u sport, kako bi se svim generacijama Siščana, osobito djeci, priuštili najbolji mogući uvjeti za odvijanje njihovih sportskih aktivnosti, što se potvrđuje i ovogodišnjim proračunom u kojem je za sport osigurano gotovo 3,3 milijuna eura.