Osnovna škola Braće Bobetko jedina je škola u Hrvatskoj koja sudjeluje u EU projektu EPIC koji se bavi integracijom migranata, u sklopu kojega je danas učenicima na korištenje predana nova računalna oprema i edukativni materijali kreirani u suradnji s učenicima. Upravo likovni radovi učenika poslužili su kao predložak za slagalice (puzzle), igraće karte, plakate i ostali materijal nastao u sklopu projekta kojim će se dodatno oplemeniti ponuda jedinstvenog Centra igre i Knjižnice igračaka „Krenimo zajedno“ OŠ Braće Bobetko.

Poznata po svojoj multikulturalnosti i raznolikosti, ova škola idealno je mjesto na kojem se djecu uči toleranciji, prihvaćanju različitosti kao bogatstva i jača empatija. Ciljana skupina ove Lokalne kampanje su djeca osnovnoškolske dobi iz migrantskih obitelji tražitelja azila, a sva pohađaju upravo OŠ Braća Bobetko.

Vjerojatno najveće zanimanje vladat će za VR uređaje i sasvim novu kviz igru koja se igra u virtualnom prostoru, koristeći VR naočale. U igri učenici odgovaraju na pitanja i svakim točnim odgovorom posvajaju novi prostor virtualnih učionica kreiranih u sklopu razvoja ove igre. Kako je istaknula Josipa Bencek iz novljanske tvrtke Grow, koja je igru razvila, škola  je danas dobila novog, virtualnog učenika robota Robyja koji je i sam drugačiji od ostalih i koji će pomoći u glavnim ciljevima ovog projekta.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Grad Sisak Goran Grgurač u ime Grada Siska, partnera na ovom projektu službeno je predao opremu na korištenje ravnateljici Karolini Čutuk. Naglasio je kako Sisak ima dugu tradiciju multikulturalnosti i odlične rezultate u izgradnji što boljeg okruženja za sve ljude dobre volje.

Projekt EPIC – European Platform of Integrating Cities je projekt financiran sredstvima Europske unije (Fond za azil, migracije i integraciju – AMIF) koji se provodi na području sedam zemalja, a u njemu sudjeluju lokalne zajednice gradova  Lisabon (Portugal), Alcorcon (Španjolska), Brescia (Italija), Ioannina (Grčka), Oberhausen (Njemačka), Gdanjsk (Poljska) i naš Sisak uz kojeg kao partner sudjeluje i Isusovačka služba za izbjeglice Hrvatska.