U Dječjem vrtiću Sisak Novi otvorena je nova jaslička skupina Slonići u koju je upisano 18 mališana, a u već postojeće skupine upisano je četvero nešto starije djece. Otvaranjem nove skupine, u Sisku su zadovoljene sve potrebe za pohađanjem vrtića. Djecu i roditelje nove odgojne skupine u objektu Radost, posjetila je danas gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

-Budući smo u 2016. imali svojevrsni baby boom, pokazala se potreba za još jednom vrtićkom skupinom upravo za one najmlađe. Drago mi je da je ovime u potpunosti  zadovoljena potreba roditelja za smještajem vrtićanaca najmlađe dobi. U Sisku radimo još dva vrtića, jedan u Galdovu za koji se upravo izrađuje dokumentacija bespovratnim sredstvima Europske unije i drugi na Viktorovcu koji će nadomjestiti objekt Sunce koji se nalazi u unajmljenom prostoru. U oba sisačka vrtića ukupno je oko 1.200 djece, odnosno dvije trećine sisačke djece pohađa vrtiće što znači da imamo dobru pokrivenost, čak puno bolju nego neke druge države u okruženju– naglasila je gradonačelnica.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Sisak Novi Ljubica Ivšić kazala je kako nije bilo organizacijskih problema osnovati novu jasličku skupinu.

-Zahvaljujući Gradu Sisku prošle godine smo dobili pet novih odgojitelja za djecu s teškoćama tako da su odgojitelji u novoj jasličkoj skupini iz našeg postojećeg kadra. Prostor smo riješili tako što smo jednu od dvije dvorane privremeno pretvorili u sobu dnevnog boravka za jednu skupinu predškolaca i na taj smo način osigurali prostor za novu skupinu, a također smo ishodili i sve potrebne dozvole za prenamjenu prostora. Roditelji su prezadovoljni što je najvažnije – rekla je ravnateljica.