Gradski muzej Sisak već se tradicionalno uključuje u akciju Noć muzeja, u kojoj Hrvatsko muzejsko društvo okuplja preko stotinu muzeja iz cijele Hrvatske, a ovogodišnja tema je „Muzeji i sport“. Noć muzeja održat će se u petak, 26. siječnja, a vrata sisačkog Muzeja u Ulici kralja Tomislava 10 bit će otvorena posjetiteljima od 18 sati do 01 sat idućeg dana.

Program sisačke Noći muzeja nosi naziv „Brže, više, jače u Sisku“ i posvećen je sportu kao dijelu tradicije i kulture suvremenog društva te obuhvaća niz aktivnosti. U 19 sati započet će predavanje dr.sc. Hrvoja Klasića „Sport i politika – Nogometni rat Tita i Staljina 1952.“, moći će se razgledati izložba „70. godina košarke u Sisku 1947.-2017., a od 18 do 22 sata bit će organizirane radionice za djecu i razne igre. Od 22 sata do ponoći, u suradnji sa Šahovskim klubom Sisak, održat će se šahovski turnir, na kojem mogu sudjelovati svi zainteresirani.

U program će se uključiti i sisačke sportske udruge i klubovi, koji će predstaviti svoj rad, te pozvati sugrađane na rekreativno ili aktivno bavljenje jednim od brojnih sportova u našem gradu. Također, svi posjetitelji mogu donijeti građu vezanu uz povijest sporta u Sisku kako bi u Muzeju prikupili što više informacija, koje bi im omogućile dobivanje potpunije slike povijesti sporta našega grada.

Cijelo vrijeme trajanja programa zainteresirani posjetitelji moći će uz stručno vodstvo razgledati muzejske postave, prigodno će se prodavati muzejske publikacije, a bit će organizirane i nagradne igre za posjetitelje.

Ulaz na Noć muzeja je besplatan.