U povodu Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca, Grad Sisak će i ove godine, u suradnji s Agencijom lokalne demokracije Sisak, a temeljem Volonterske politike Grada Siska 2015.-2020., dodijeliti godišnje volonterske nagrade za 2020. godinu koje se dodjeljuju za individualni doprinos na razini Grada Siska u proteklih godinu dana, te od ove godine i za doprinos odgojno-obrazovnih ustanova.
Pozivaju se sve neprofitne organizacije koje djeluju na području Grada Siska, a koje rade s volonterima, da nominiraju kandidate za dodjelu godišnjih volonterskih nagrada u tri kategorije: volonter godine, koordinator volontera i razvoj volonterstva u obrazovanju. Nagrada za volontera godine dodjeljuje se dvanaestu godinu zaredom kako bi se naglasio značaj volonterskog rada za razvoj lokalne zajednice te potaknulo ostale sugrađane na uključivanje u volonterske aktivnosti. Nagrada za koordinatora volontera dodjeljuje se četvrtu godinu zaredom pojedincima koji su dali posebni doprinos razvoju strukture održivog upravljanja volonterima u svojoj organizaciji i razvoju kulture volontiranja u lokalnoj zajednici. Nagrada za razvoj volonterstva u obrazovanju dodjeljuje se prvu godinu za doprinos odgojno-obrazovnih ustanova u razvoju volonterstva učenika/studenata kako bi se potaknulo aktivno građanstvo djece i mladih te održivi volonterski programi ustanova.
Natječaj je otvoren do 13. studenog 2020. godine. Prijavni obrazac i kriteriji za dodjelu nagrada dostupni su na web stranici Grada Siska (pod Natječaji i javni pozivi) te na web stranici Volonterskog centra Sisak: http://vcs.lda-sisak.hr.
Dokumentacije se dostavlja na adresu elektronske pošte: povjerenstvo-za-razvoj-volonterstva@sisak.hr s naznakom kategorije. Dodatne informacije o natječaju pronađite u dokumentima u privitku ili se obratite na adresu elektronske pošte: povjerenstvo-za-razvoj-volonterstva@sisak.hr