„Kada smo god nešto tražili i dogovarali – sve se ispunilo“, pohvalila je suradnju Grada Siska s Udrugom umirovljenika Grada Siska predsjednica udruge Marija Raković prilikom današnje posjete udruzi gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i njenih suradnika. Mnoge aktivnosti umirovljenika poremećene su pandemijskim uvjetima protekle dvije godine, ali u ŠRC-u i prostorijama udruge u Domu za starije i nemoćne ponovo je prilično živo i aktivno. Grad Sisak financira tri programa Udruge umirovljenika kroz programe javnih potreba u kulturi i socijalnoj skrbi. Udruga organizira kraće izlete i posjete toplicama, a za oko 500 članova organiziran je niz aktivnosti među kojima je od nedavno ponovo i pjevački zbor.

„Uvijek volim naglašavati da društvo pokazuje koliko je snažno svojim odnosom prema najmlađima i prema najstarijima. Danas se družimo sa najstarijim, sa Siščanima koji su stvorili naš grad kakav je danas i naravno da osjećamo veliku zahvalnost i odgovornost da im dio toga što su utkali kroz svoje vrijeme i svoj rad i vratimo“, kazala je gradonačelnica u razgovoru s članovima udruge.

Sisačke uskrsnice koje dobivaju umirovljenici i nezaposleni najveće su u Hrvatskoj, a umirovljenicima je omogućen besplatan prijevoz i snižene cijene karata za neke kategorije umirovljenika u autobusima Auto prometa. Aktivan život umirovljenika i brigu o zdravlju Grad osigurava u svojim sportskim objektima. U Športsko-rekreativnom centru članovima Udruge umirovljenika omogućeno je besplatno korištenje bazena dva puta tjedno, vježbanje u teretani pod nadzorom kineziologa ŠRC-a i dva termina tjedno u kuglani. Preko 1700 dolazaka na te aktivnosti u prvih 10 mjeseci ove godine pokazuje da je interes za rekreacijske aktivnosti među starijim Siščanima velik.

„I ove godine ćemo u suradnji s predsjednicom Udruge osigurati pakete za one članove udruge koji su u ekonomski najosjetljivijoj situaciji kako bi se i oni zasluženo proveselili za blagdane. Naša suradnja je dobra i dobro je što si uvijek imamo mogućnost reći i želje i kritike. Nastavljamo graditi Sisak s pruženom rukom prema našim starijim sugrađanima“, kazala je gradonačelnica.