Rekonstrukcija Zvonimirove ulice na Zelenom brijegu nastavljena je prije desetak dana zamjenom vodoopskrbnog cjevovoda vrijednom 1,1 milijun kuna. Tako su radovi u Zvonimirovoj krenuli u završnu fazu, nakon što su djelomično stajali zbog istraživanja arheoloških nalaza i dotrajalosti vodovoda. Naime, pronađene su strukture za koje su arheolozi utvrdili da su nekadašnji bedemi rimske Siscie, zbog čega se morao mijenjati i projekt površinske odvodnje, a prilikom iskopa posteljice pokazalo se da je vodovod u lošijem stanju od očekivanog. Kako se vrlo brzo ne bi morala prekopavati tek rekonstruirana i asfaltirana ulica, zamjena se obavlja sada.

Nakon što je Sisački vodovod d.o.o. proveo postupak javne nabave i odabrao izvođača radovi su se pokrenuli, a odmah nakon zamjene vodovodnih cijevi i spajanja, obavit će se i završno uređenje i asfaltiranje Zvonimirove ulice vrijedno oko 2,4 milijuna kuna. Prošle je godine zamijenjen drvored uz 81 novouređeno parkirno mjesto i novi nogostup, a ukupno će biti uređeno 330 metara kolnika.

Radovi su u  tijeku i u Kvirinovoj ulici, gdje se rekonstruira 430 metara postojećeg vodovoda kako bi se popravio teško oštećeni kolnik. Tamo su radovi na vodovodu i kućnim priključcima također naišli na rimske ostatke. Izvedeni su spojevi na križanjima Kvirinove s ulicama Kralja Zvonimira, Antuna Cuvaja i Vatroslava Lisinskog te spoj s magistralnim vodovodom. Ukupna vrijednost tih radova iznosi 1,4 milijuna kuna, a izvodi ih tvrtka Gradex & Co. d.o.o. iz Zaboka. Nakon zamjene vodovodnih instalacija uslijedit će 600 tisuća kuna vrijedni radovi rekonstrukcije kolnika koje će obaviti tvrtka Medo grupa.