Iako su u gradu već započela predbožićna događanja, manifestacija Božić u gradu službeno počinje u petak, 16.prosinca u novoj pješačkoj zoni, najavljeno je to danas na konferenciji za novinare na kojoj je pročelnik UO za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač kazao kako je grad u završnoj fazi ukrašavanja, a uskoro će biti postavljene i kućice koje će biti sastavni dio manifestacije. Predbožićna događanja započela su paljenjem prve adventske svijeće u pješačkoj zoni, a službeni program počinje u petak, 16. prosinca.

-Božić u gradu otvaramo ovog petka koncertom Rolin Humesa, nastavljamo s koncertom grupe Elemental 17. prosinca, a izdvajam i nastup Kraljeva ulica 29. prosinca, a sve naše sugrađane pozivam na Badnjak da nam se pridruže kada ćemo dijeliti ribice. Ove smo godine produžili program tako da imamo puno događanja i koncerata sve do nove godine. Uskoro postavljamo i kućice za gastro ponudu, a na dječjem igralištu Majmunjak bit će radionice vilenjaka i ured Djeda Mraza – rekla je direktorica TZ grada Siska Milijana Borojević.

Pročelnik Grgurač zahvalio je sponzorima i svima koji sudjeluju u manifestaciji te je najavio i što nas očekuje 31. prosinca.

-I ove ćemo godine imati dva dočeka Nove godine, prije podne nas očekuje dječji doček, a navečer pozivamo sve na doček Nove godine uz nastup Kazališnog benda koji će biti u proširenom sastavu – rekao je Grgurač.

Jedan od sponzora ovogodišnjeg Božića u gradu je INA čija je predstavnica Ivana Štagljar Mikac istaknula kako je INA prepoznala ovaj projekt kao hvale vrijedan koji će stvorit pravu božićnu atmosferu u gradu Sisku.

Ovogodišnja manifestacija specifična je po tome što će se gotovo sve aktivnosti odvijati u novoj pješačkoj zoni.

Program Božića u gradu možete pogledati u fotogaleriji teksta.