Danas su u prostorijama Autokluba Sisak uručene nagrade za deset savjesnih vozača iz akcije Dan ljubaznosti u prometu.

Akcija je 31. svibnja bila provedena u Sisku i glavni cilj joj je bio podizanje tolerancije između vozača i pješaka, odnosno propuštanje pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima. U provedbi akcije sudjelovali su i pripadnici Prometne jedinice mladeži koji su na deset raskrižja u Sisku bilježili vozila, odnosno vozače koji su propustili pješake. Kao takvi oni su ušli u krug savjesnih vozača te je naknadnim izvlačenjem izabrano njih desetero koji su dobili prigodne nagrade. Treba napomenuti da se radi o vozačima koji imaju položeni vozački ispit deset i više godina te do sada nisu evidentirani kao počinitelji prometnih prekršaja.

Uz Postaju prometne policije Sisak, koja je inicijator i nositelj akcije, partneri u provođenju su Autoklub Sisak i Grad Sisak. Uz prigodne poklone, koje je osigurao Grad Sisak, nagrađeni vozači su dobili i poklon bon kojim su osvojili pravo na jednogodišnje članstvo u Autoklubu Sisak te su dobili i prigodnu zahvalnicu Postaje prometne policije Sisak za savjesnu vožnju i iskazanu ljubaznost prema pješacima u prometu.

Nagrade su savjesnim vozačima uručili predsjednik Autokluba Sisak Ante Markotić, zamjenik gradonačelnice  Marko Krička i policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Postaje prometne  policije Sisak Mario Tkalčić.

Deset nagrađenih savjesnih vozača su Ivana Rogić, Branka Galinić, Katica Ferenčak, Irena Hamulić, Ivan Šipuš, Dino Laktašić, Milan Selak, Damir Špoljarić, Snježana Gulan i Afrore Igrishtaj.