Auto promet Sisak danas je zabilježio milijuntog putnika u linijskom redovnom prijevozu u ovoj godini. Riječ je o Milki Vranešević iz Siska koju su danas na blagajni na Autobusnom kolodvoru dočekali gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i direktor Auto prometa Sisak Darko Majić. Gradonačelnica je sretnoj putnici uručila vrijednosnu karticu od tisuću kuna.

– Ovo je peta godina kako milijuntom putniku dodjeljujemo vrijednosnu karticu od tisuću kuna. Nagrađena gospođa peta je po redu milijunta putnica Auto prometa, točno dan prije 61. rođendana Auto prometa, što je zaista značajan podatak. Sisak je jedini grad u Hrvatskoj koji ima autoprijevoznika s potpuno novim voznim parkom. Od 35 novih autobusa njih 23 nabavljeno je bespovratnim sredstvima Europske unije. Mi već pripremamo projekt obnove autobusnog kolodvora u suradnji s resornim ministarstvom i Europskom unijom – naglasila je gradonačelnica Siska.

Direktor Auto prometa Darko Majić rekao je kako je ponosan na ukupno 11 milijuna putnika u mandatu gradonačelnice. Dodao je kako se i dalje bilježi lagani rast od 2 posto u broju prevezenih putnika zahvaljujući uspješnom projektu nabave novih autobusa. Osobito je zadovoljan što djeca i mladi čine 32 posto putnika čemu treba dodati 7.381 prevezenih studenta. Broj potonjih znatno se povećao nakon što je Grad Sisak donio odluku o subvencioniranom prijevozu studenta s područja grada od 25 posto troškova mjesečnih i polumjesečnih karata za prijevoz autobusom između Siska i Zagreba.

– Zahvaljujemo se svima koji se koriste našim uslugama. Dok drugi autoprijevoznici bilježe pad, mi se možemo pohvaliti rastom broja putnika zahvaljujući obnovljenom voznom parku. Zato smo povodom provedbe projekta nabave dvadeset novih autobusa u 2019. godini i 61. rođendana Auto prometa izdali zbirku fotografija pod nazivom „Autobusi našeg grada“. Ta zbirka sadrži fotografije autobusa snimljenih u gradskom području i šire, a nastala je zahvaljujući vjernim fotografima i njihovim fotografijama kojima su ovjekovječili naše autobuse i grad. Zbirka sadrži 86 fotografija koje je snimilo 25 autora – zaključio je direktor Auto prometa Darko Majić.