Sisak je danas dobio aktivnu zonu, odnosno vježbalište na otvorenom, na kojem će svakodnevno u bilo koje doba dana svi rekreativci i sportaši moći besplatno vježbati. Aktivna zona nalazi se na Ciglarskoj grabi koja je već prepoznata kao savršeno mjesto za rekreaciju i bavljenje sportom. Nositelj projekta je Coca- Cola HBC Hrvatska koja je uredila vježbalište kako bi se što više građana potaknulo na redovito vježbanje i kretanje. Vježbalište na otvorenom izborili su Siščanke i Siščani glasovanjem putem projektne digitalne platforme. Na tome im je danas zahvalila gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

– Zahvaljujući vrijednim građanima, našim Siščankama i Siščanima, Sisak je u suradnji sa svojim partnerom Coca Colom dobio aktivnu zonu. Drago nam je da se uspješna suradnja s našim partnerom nastavlja i da su nam pomogli u ovom projektu koji ističe važnost bavljenja sportom. Lokacija na Ciglarskoj grabi je upravo savršena tako da svi koji dođu ovdje rolati, skejtati, trčati ili voziti bicikl mogu se prvo na ovih šest sprava razgibavati. Pozivam sve da dođu i provjere što smo ovdje napravili – rekla je gradonačelnica Ikić Baniček.

Aktivnu zonu otvorili su, uz gradonačelnicu,  područni voditelj prodaje u Coca-Coli Stijepan Petrović te veleposlanik projekta naš poznati rukometaš Mirza Džomba.

-Sad više nema izlika da se nema novaca za teretanu i da netko nema vremena. Ova je zona stvarno na jednom prekrasnom mjestu koju koriste sportaši i rekreativci. Šest je sprava koje mogu koristiti djeca, ali i osobe starije životne dobi i ovdje se doista može odraditi jedan jači trening – rekao je Džomba koji je zajedno sa sisačkim rukometašicama i rukometašima demonstrirao vježbe na svih šest sprava.

Projekt uređenja aktivnih zona, Coca-Cola je pokrenula prošle godine, a aktivna zona u Sisku jedna je od ukupno 11 zona koje Coca-Cola do kraja godine uređuje u Hrvatskoj.

-Drago mi je što smo ponovno u Sisku u jednom projektu kojeg radimo u suradnji s Gradom Siskom. Čestitam svim građanima koji su se izborili da se grad dodatno obogati ovim sadržajem. Sudeći po broju glasova kojeg je Sisak dao u ovom projektu, vjerujem da je velik broj sportaša koji će jedva dočekati probati ove sprave. Birali smo sprave koje pomažu u jačanju i vježbanju cijelog tijela i odabrane su na način da na njima mogu vježbati svi neovisno o dobi i fizičkoj spremi – poručio je Stijepan Petrović iz Coca-Cole.