Veleposlanik Malezije nj.e. Kennedy Mayong Onon posjetio je danas Sisak, a u Gradskoj vijećnici ga je u nastupni posjet primila gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Veleposlanik Malezije i njegovi suradnici interesirali su se o tijeku obnove o čemu ih je gradonačelnica detaljno izvijestila.

U razgovoru su spomenute mogućnosti za kulturnu, sportsku i gospodarsku suradnju s tom jugoistočnom azijskom državom. U Maleziji živi i radi nekoliko hrvatskih nogometnih trenera, a veleposlanik je otvorio temu suradnje malezijskih i klubova s područja Grada Siska. Sisak ima najstariji nogometni klub u Hrvatskoj, koji je već ostvarivao međunarodnu suradnju s azijskim zemljama, a prije nekoliko godina gostovali su u Južnoj Koreji.

Veleposlanik je ponudio i kulturnu suradnju u koju bi uključio i neka druga veleposlanstva, a gradonačelnica je ponudila da se u Sisku održe dani filma, književnosti ili nekih drugih umjetničkih izraza koji bi približili tu daleku zemlju i njenu kulturu.

Osim kulture i sporta u razgovoru su spomenute i mogućnosti ostvarivanja određenih gospodarskih kontakata. Hrvatska nije veliko tržište, ali dio je Europske unije i ima zanimljiv položaj koji omogućava logističke djelatnosti. Gradonačelnica je istaknula poticajne mjere koje se nude u gradskim poduzetničkim zonama i prometnu povezanost kao razlog da Sisak bude važna točka u razmatranju isplativosti ulaganja.

Nakon razgovora u Gradskoj vijećnici veleposlanik je sa suradnicima posjetio Merhamet gdje je dijelu korisnika uručio humanitarne pakete pomoći.