Sisački osnovnoškolci zabavljaju se i uče u školi i nakon završetka školske godine uz jedinstven program u Hrvatskoj – ljetni boravak. Ove godine s programom edukativno-zabavnih aktivnost osnovne škole krenule su 24. lipnja, a pohađa ga čak 185 učenika i učenica svih gradskih škola, što je 32% više u odnosu na protekle godine. Ljetni boravak idealan je za nastavak aktivnosti i razvoj naših mladih sugrađana i sugrađanki te pruža sigurnost svim zaposlenim roditeljima koji su morali brinuti o tome gdje će i kome ostaviti djecu na čuvanje nakon završetka školske godine.

Program ljetnog boravka uključuje brojne aktivnosti i van prostorija škole. Uz pratnju učiteljica polaznici pohađaju radionice u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak, obilaze i uče o skulpturama i znamenitostima s članovima Gradskog muzeja Sisak i kupaju se na bazenima Caprag uz nadzor i obuku učitelja kineziologije.

Ljetni boravak, specijalizirani program za sisačke učenike, trajat će do 19. srpnja svako ga dana od 6:30 do 17 sati. Program financiraju Grad Sisak i roditelji na isti način kao i redovni produženi boravak, a djeca u školi imaju osigurane obroke. Za djecu svih sisačkih osnovnih škola ljetni boravak organiziran je u Osnovnoj školi ”Braće Bobetko” u Sisak Capragu.

#samosisak #volimsisak