Mali Siščani će šestu godinu zaredom imati Ljetni boravak, produženi boravak organiziran u školi nakon završetka nastavne godine. Ovaj jedinstveni program u Republici Hrvatskoj organiziran je kako bi se omogućio sadržajan i zabavan dječji dnevni boravak pod nadzorom i velika je pomoć obiteljima koje ne žele ostavljati djecu samu u kući u vrijeme dok su oni na svojim radnim mjestima.

Program je počeo u ponedjeljak 26. lipnja i trajat će sve do 21. srpnja, a ove će ga godine pohađati preko 140 osnovnoškolaca iz svih osnovnih škola Grada Siska u već posebno pripremljenim prostorima školske zgrade OŠ Braća Bobetko koja je tradicionalno domaćin Ljetnog boravka.

Program uključuje niz radionica u kojima će djeca moći kroz zabavni sadržaj naučiti mnoštvo novih neobaveznih i korisnih znanja i vještina, a voditelji dolaze iz osnovnih škola, Gradskog muzeja Sisak, Hrvatskih šuma, Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac. Organiziran je i svakodnevni boravak i kupanje te škola plivanja na bazenu pod pedagoškim nadzorom 16 učiteljica i učitelja produženog boravka te kineziologa Športsko rekreacijskog centra Sisak. U Ljetnom boravku je organiziran i kutak za filmski program, a djeca će imati i organiziranu prehranu, za što će biti zaduženo četvero kuharica i kuhara OŠ Braće Bobetko.