Dom kulture Kristalna kocka vedrine ugostit će u petak, 5. veljače 2016.g s početkom u 19.30 sati predstavu zagrebačke Male scene Leticija i Ljublist koja je nastala prema tekstu Petera Schaffera.
Ulaznice su u prodaji na www.ulaznice.hr ili na blagajni Doma kulture Sisak radnim danom od 15 do 21 sat te vikendom sat vremena prije projekcije / programa. Cijena ulaznice je 60 kuna, a za grupni posjet (10 i više karata), studente i umirovljenike 50 kuna. Svoju ulaznicu možete i rezervirati na broj telefona 044/527478.
Neobičan naziv drame Leticija i Ljublist sastoji se od imena jedne od glavnih junakinja (Leticija) i naziva trave koja pomiješana u piću ima neobičan učinak (ljublist): razvezuje jezik i olabavljuje oklop koji čovjek nosi u obrani od svijeta.
Leticija je vodič po jednoj od viktorijanskih kuća, zaštićenih spomenika dosadne povijesti. Bilježi naime tek jedan posjet kraljice Elizabete. Zato Leticija, ljubiteljica povijesti i teatra, na radost posjetitelja priču sve više i dramatičnije nadopunjava. To pak razljuti njezinu poslodavku, krutu Charlotte koja nikako ne odobrava živopisnost u povijesti pa Leticiju otpušta. Osebujna Leticija prihvaća ostavku u crvenoj haljini kao kraljica Marie kad je išla na stratište što zainteresira Charlottu koja ju odluči posjetiti u njezinom podrumskom stanu. Nađe joj novi posao, a nakon što proba piće s ljublistom prihvati neobičnu tajnu zajedničku igru.