Ledena dvorana na Zibelu bit će završena unutar rokova koji su zadani, a to znači da će sisački hokejaši novu sezonu dočekati na novom ledu u novoj dvorani, potvrdila je to gradonačelnica Kristina Ikić Baniček tijekom obilaska radova na izgradnji ledene dvorane.

Na gradilištu je četrdesetak radnika tvrtke Palace iz Zagreba koja je izvođač radova.

-Trenutno radimo temeljnu ploču na sjeveru objekta, na stupove koje smo već digli dolaze grede i čelična konstrukcija koja će spojiti sjever i jug objekta. Temelji su 90 posto završeni i sada dižemo zidove odnosno objekt dižemo u zrak. Postavljeni su i okviri za nove tribine koje ćemo raditi preko postojećih – izvijestio je gradonačelnicu Andrija Škarica, glavni inženjer gradilišta.

Gradonačelnica je zadovoljna tijekom radova koji bi trebali biti završeni do zime i nove sezone klizanja i hokeja.

-Ovo je pothvat vrijedan divljenja s obzirom da je riječ o velikoj građevini kakvu Sisak i zaslužuje. U tijeku je izrada troškovnika za drugu fazu radova (obrtnički radovi i opremanje). Javna nabava za taj dio ide krajem srpnja što znači da se u rujnu, kad se već dignu zidovi, može krenuti s obrtničkim radovima i radovima opremanja kako bi u novu sezonu ušli s novom dvoranom na radost svih Siščana. Sve ćemo stići u rokovima koje smo zadali – rekla je gradonačelnica.