Započeli su radovi obnove prometnica u Frankopanskoj i Ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog za koje je Grad Sisak osigurao financiranje iz Fonda solidarnosti zbog čega radovi moraju završiti do 30. lipnja.

Od danas i narednih 7 do 10 dana u Frankopanskoj ulici će biti zatvorena dionica od Ulice Franje Lovrića do Ulice Ante Starčevića. Druga faza obnove Frankopanske nastavlja se dionicom od Ulice Ante Starčevića do Ulice Stjepana i Antuna Radića, a treća će dionica biti između Ulice Stjepana i Antuna Radića do Rimske ulice.

Od danas je zatvorena i dionica Ulice Ivana Kukuljevića Sakcinskog od Fistrovićeve do Ulice Franje Lovrića. Tamo će se obnavljati nosivi i habajući sloj asfalta s mjestimičnim sanacijama i ojačanjima tamponskog sloja. Planirano trajanje radova je 20 dana.

Poseban prijevoz za đake zbog obnove Starog mosta

Od sutra, srijede 3. svibnja, kreće i konstrukcijska obnova Staroga mosta zbog čega će preko njega biti potpuno obustavljen promet automobilima.

Do 7. svibnja preko mosta će moći samo pješaci, a od ponedjeljka 8. svibnja zatvara se i za pješake.

Grad Sisak u suradnji s Auto prometom Sisak d.o.o. pripremio je posebnu autobusnu liniju za đake koji pješice s desne obale Kupe prelaze u centar kako bi im se omogućio što lakši odlazak u školu. Autobus će polaziti iz Žitne ulice i voziti do Autobusnog kolodvora, a o detaljima ćemo izvijestiti.

Također, svim stanovnicima gradskih kvartova s desne obale Kupe omogućit će se lakši prelazak rijeke prema centru grada. Putnicima redovnih gradskih linija koji u autobuse ulaze na stanici u Strossmayerovoj ulici, Auto promet neće naplaćivati vozne karte na linijama prema centru grada.