Pored novoizgrađenog reciklažnog dvorišta započela je provedba projekta unaprjeđenja komunalne infrastrukture u Komunalnoj zoni Sisak. Ukupna vrijednost projekta je 4.270.096,64 kuna, od kojih bespovratna sredstva EU iznose 2.654.619,42 kuna, naglasila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček za današnjeg obilaska lokacije buduće prometnice koja će povećati atraktivnost Komunalne zone za nove i postojeće poduzetnike.
-Ovim ćemo projektom poboljšati kvalitetu prometne povezanosti, a uz to ćemo približiti našim građanima i druge projekte koji su u ovoj zoni poput Reciklažnog dvorišta Sisak Stari, sportske dvorane Zeleni brijeg koja se gradi i „park&ride“ parkirališta s kojim ćemo uskoro krenuti – naglasila je gradonačelnica Ikić Baniček.
Izvođač radova je Zajednica ponuditelja Toni Gale i Ceste Sisak, a stručni nadzor provodit će tvrtka Trasa Adria. Rok za izvođenje radova je 120 radnih dana.
-Očekujemo da se u predviđenom roku izvede potpuno funkcionalna i moderna prometnica sa svom infrastrukturom, a to je odvodnja, nogostup, rasvjeta i naravno prometnica. Dugo smo se pripremali za ovaj projekt i drago mi je što je uz samu aktivnost izgradnje prometnice određeni dio bespovratnih EU sredstava namijenjen i za promociju same Komunalne zone kako bi svi poduzetnici, obrtnici i oni koji posluju u njoj ostvarili svoj poslovni interes i bolje poslovanje, kao i oni koji će tek doći ovdje jer ima još slobodnih mjesta u ovoj zoni – dodala je gradonačelnica.
Projektu Unaprjeđenje komunalne infrastrukture poslovne zone “Komunalna zona” Sisak dodijeljena su bespovratna sredstva u okviru Poziva “Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“ financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Navedeni projekt je projekt ulaganja u izgradnju prometnice, komunalne i energetske infrastrukture na području Komunalne zone u Gradu Sisku.