Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov potpisali su danas u Sisku Predugovor o međusobnim pravima i obvezama u pogledu izgradnje građevina prema provedbenom programu društveno poticane stanogradnje te Ugovor o prijenosu prava vlasništva temeljem kojeg APN postaje vlasnik gradskog zemljišta u Lonjskoj ulici u Gradskoj četvrti Zeleni brijeg u Sisku na kojem će se graditi dvije stambene zgrade s ukupno 30 stanova.

Gradonačelnica je tom prilikom rekla kako je današnjim potpisivanjem napravljen velik i značajan korak u realizaciji programa društveno poticane stanogradnje u Sisku.

„Danas je veliki dan za Sisak. Usprkos brojnim izazovima, u suradnji s APN-om odradili smo   veliki posao. Između ostalog, utvrđena je i konačna lista reda prvenstva, pa će zahvaljujući programu društveno poticane stanogradnje 30 mladih obitelji riješiti svoje stambeno pitanje. Vjerujem da će se suradnja Grada Siska s APN-om nastaviti i ubuduće“, istaknula je gradonačelnica Ikić Baniček.

Direktor APN-a Dragan Hristov izrazio je zadovoljstvo što se Grad Sisak uključio u program društveno poticane stanogradnje, istaknuo je kako se nada da će sisački primjer potaknuti i druge gradove i općine na području Sisačko-moslavačke županije da se uključe i tako privuku mlade obitelji da žive, rade i ostanu na ovom području.

Grad Sisak će u cijelosti snositi troškove opremanja zemljišta odgovarajućom komunalnom infrastrukturom, priključenja na komunalnu infrastrukturu, uključivo i komunalni doprinos te uređenja pristupne ceste, javnih površina i javne rasvjete. Osim toga, Grad je preuzeo obvezu naručivanja i organiziranja geotehničkih istražnih radova terena i izradu cjelovite projektne dokumentacije za ishođenje građevinskih dozvola.

Zahvaljujući svemu tome, Grad Sisak će utjecati na cijenu stana što će pridonijeti nižoj konačnoj cijeni stanova po kojoj će ih građani kupovati.

U privitku možete pogledati kataloge stanova!