Dugoočekivano proširenje kapaciteta dječjih vrtića u Sisku sada je stvarnost. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček potpisala je ugovor s predstavnicima tvrtke Međimurje graditeljstvo d.o.o. iz Čakovca vrijedan 3,3 milijuna eura za dogradnju objekta Različak Dječjeg vrtića Sisak Stari. Do ljeta naredne godine bit će izgrađen objekt za 6 novih skupina, odnosno do 120 djece koja će naći svoje mjesto za sretno odrastanje u ovom objektu na Zelenom brijegu.

‘Veseli me što danas i formalno započinjemo dogradnju objekta Različak jer ovo je jedan od tri projekta koji će nam omogućiti da za godinu dana imamo 400 novih mjesta u sisačkim vrtićima. Za sisačke odgajatelje, ali i one iz okolice i županije ovi projekti značit će siguran posao, a za roditelje ovi projekti će značiti da ukoliko to žele, djeca mogu pohađati vrtiće u Sisku i da će imati sigurno mjesto. Nadamo se da za 2,3 godine ni tih 400 novih mjesta neće biti dovoljno i da ćemo morati graditi nove vrtiće kako bude rastao naš grad i sisačke obitelji”, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Gradonačelnica je naglasila da trenutno vrtić dobivaju djeca u obitelji s oba zaposlena roditelja, što će se promijeniti s ovim projektima. Pred opremanjem je izgrađeni vrtić u sklopu Obrazovnog kompleksa Galdovo, koji će moći primiti također 120 djece, pred potpisom je ugovor za dogradnju Maslačka, a projektirana je i osigurano financiranje za Tratinčicu.

Ovo je veliki iskorak za predškolski odgoj u Sisku koji je postao drugi grad koji je donio svoju Strategiju ranog i predškolskog odgoja. Dogradnja Različka financira se europskim sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, što će biti model financiranja i za objekte Maslačak i Tratinčicu.