Stradali u potresu koji su korisnici privremenog smještaja bit će oslobođeni režijskih troškova stanovanja. Vlada Republike Hrvatske  sufinancirat će te troškove ovisno o broju članova kućanstva  od 100 do najviše 160 eura mjesečno.

Pravo ostvaruju svi korisnici  smješteni u kontejnerima, počevši od dana donošenja rješenja o privremenom stambenom zbrinjavanju. Kako bi ostvarili to pravo, građani se trebaju obratiti u Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, a pravo na sufinanciranje režija utvrdit će se u pojedinačnim rješenjima.

Od 1. ožujka 2023. godine troškovi režija za stanovanje sufinancirat će se i osobama čije su nekretnine stradale u potresu, a kojima je utvrđeno pravo na financiranje najamnina i kojima se trenutno financira najamnina u zamjenskim stanovima. Oni trebaju u što kraćem roku dostaviti podatke potrebne za dopunu rješenja (ime i prezime, OIB, osobni IBAN) na e- mail financiranje.najamnine@mpgi.hr ili na adresu pisarnice Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Zagreb, Republike Austrije 20, osobno ili putem pošte.