Mještani Capraških poljana dobili su danas tri kontejnera iz robnih zaliha Ministarstva gospodarstva koji će biti namijenjeni za stomatološku ambulantu i ambulantu opće medicine te za društvene aktivnosti. Grad Sisak obavit će svu potrebnu pripremu da kontejneri budu što prije u funkciji. Ovo romsko naselje obišli su danas tim povodom gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i bivši saborski zastupnik Veljko Kajtazi.
-Postavljanje kontejnera su rezultat odlične suradnje s gradonačelnicom, jer sve ono što smo u protekle dvije godine dogovarali s Gradom Siskom, uspjeli smo uspješno provesti. Kontejneri su privremeno rješenje, želja nam je izgraditi društveni dom ovdje u Capraškim poljanama. Imamo veliku podršku gradonačelnice u našim planovima – rekao je Kajtazi.
Gradonačelnica je naglasila kako je ovo primjer dobre suradnje lokalne samouprave, saborskog zastupnika za nacionalne manjine s mjesnim odborom i mještanima.
-Išli smo prema Ministarstvu gospodarstva zajedničkom inicijativom za dobivanjem kontejnera koje će Grad Sisak opremiti. Time izravno izjednačavamo pristupačnost zdravstvene zaštite svim stanovnicima Capraških poljanama. Ističem još jednu inicijativu Grada Siska koja nije bila prisutna prije 2013. godine, a to je da je ravnateljica vrtića osobno išla od kuće do kuće i tražila da se djeca iz Capraških poljana uključe u program predškole. Tako danas imamo veliki broj polaznika predškole što je preduvjet da ta djeca nastave daljnje školovanje.Ono što smo kao Grad napravili je da smo osigurali jednake prilike za obrazovanje svim stanovnicima grada Siska – zaključila je gradonačelnica.
U Capraškim poljanama trenutno se odvijaju i javni radovi na kojima je zaposleno 24 mještana, a u provođenju ovog programa imaju potporu Grada Siska.