Izborom Ivane Krčelić (MOST) za predsjednicu, danas je konstituirano Gradsko vijeće Grada Siska. Za prvog potpredsjednika Gradskog vijeća izabran je Željko Đermanović (SDP), a za drugog potpredsjednika Marijan Medved (HSS Braće Radić). Predsjednica Gradskog vijeća Ivana Krčelić u svom je prvom obraćanju zahvalila vijećnicima na izboru i pozvala sve vijećnike, bez obzira na stranačku pripadnost, da se u budućem radu rukovode prije svega dobrobiti Siska i Siščana, te da tijekom svog mandata ne zaborave konzultirati svoje sugrađane koji su ih izabrali za svoje predstavnike.

S obzirom na obavljanje nespojive dužnosti, izabrani vijećnici Kristina Ikić Baniček (SDP), Marko Krička (SDP), Ivica Rendulić (LABURISTI), Ljubica Ivšić (HSS Braće Radić) i Srđan Marić (SDP) stavili su svoje mandate u mirovanje, a u Gradskom vijeću zamijenili su ih i položili prisegu Dragica Krupljanin (nestranačka na listi SDP-a), Edin Safić (nestranački na listi SDP-a), Ivan Mlinarić (LABURISTI), Marijan Medved (HSS Braće Radić) i Dario Batnožić (SDP). Prisegu su položili i drugi gradski vijećnici: Ivica Grgurić (nestranački na listi SDP-a), Lucija Hinić (SDP), Tomislav Ivšić (MOST), Marko Jajčinović (HDZ), Ivan Jurić (SDP), Željka Josić (HDZ), Tonka Jozić-Novinc (HDZ), Mario Markić (HKS), Marko Radanović (SDP), Romana Skender (HDZ), Franjo Šaban (HDZ), Jure Šipuš (HDZ), Vesna Štengl (HDZ), Darjan Vlahov (HSLS), Vlatka Vukelić (HSP AS), Nenad Vukušić (nestranački na listi SDP-a) i Darko Žak (HDZ). Vijećnik Zvonko Marincelj (SDP) nije nazočio sjednici.

Uoči konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća predstavnici koalicije stranaka SDP, LABURISTI i HSS Braće Radić i gradski vijećnici MOST-a sklopili su Sporazum o projektnoj suradnji u Gradskom vijeću Grada Siska u svrhu gospodarskog, kulturnog i socijalnog razvoja grada Siska.

Nakon što je Gradsko vijeće konstituirano, vijećnici su jednoglasno donijeli Odluku o lokalnim porezima Grada Siska, te odlučili o izmjenama programa „Sisački poduzetnik 2017“. Nova Odluka o porezima Grada Siska donesena je s obzirom na izmijenjene propise, ukidanje poreza na tvrtku ili naziv te obvezu uvođenja poreza na nekretnine. Iznos poreza, porezne osnovice i drugih uvjeta za utvrđivanje prireza porezu na dohodak i poreza na kuće za odmor ostaje kao i do sada. Porez na nekretnine, koji zamjenjuje komunalnu naknadu, spomeničku rentu i porez na kuće za odmor uvodi se od početka iduće godine, a svi uvjeti za utvrđivanje i naplatu tog poreza uredit će se do 30. studenog ove godine.

Pored OTP banke Hrvatska, Erste&Steiermärkische bank, Addiko bank, Privredne banke Zagreb i Raiffeisenbank Austria, u program „Sisački poduzetnik 2107.“ uključena je i Zagrebačka banka. Na taj način povećao se kreditni potencijal tog programa, a zainteresiranim poduzetnicima i klijentima te banke, omogućava se da na lakši način dođu do sredstava. Od početka 2017. godine do sada je odobreno 8 poduzetničkih kredita u iznosu od 4,8 milijuna kuna, a još je jedan kredit u proceduri.