Nakon izbora za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave koji su održani 7. svibnja, danas su održane konstituirajuće sjednice  vijeća srpske, bošnjačke i romske nacionalne manjine u Gradu Sisku.

Sve tri konstituirajuće sjednice otvorila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, koja je nazočnim vijećnicima čestitala na izboru i zaželjela uspjeh u daljnjem radu te naglasila kako će Grad Sisak u okviru propisanog djelokruga rada i sukladno mogućnostima i nadalje financijski i stručno podupirati rad manjinskih vijeća.

Od ukupno izabranih 15 članova Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Siska konstituirajućoj sjednici bilo je nazočno 13 članova, a jednoglasno su za predsjednicu izabrali Mirjanu Vlajnić te za zamjenicu predsjednice Mirjanu Oluić.

Od ukupno 15 članova Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Siska konstituirajućoj sjednici bilo je nazočno 13 članova, a jednoglasno su za predsjednika izabrali Asima Kulenovića te za zamjenicu predsjednika Asmiru Keranović.

Od ukupno 15 članova Vijeća romske nacionalne manjine Grada Siska konstituirajućoj sjednici bilo je nazočno 10 članova, a jednoglasno su za predsjednika izabrali Ranka Nikolića te za zamjenicu predsjednika Ružicu Stanković.