Grad Sisak izdao je do danas 6168 namjenskih kartica odnosno čak 6,7 milijuna kuna izravne pomoći građanima Siska čiji su domovi oštećeni razornim potresom 29.12.2020. Ovaj jedinstveni projekt na potresom pogođenom području pokrenut je u siječnju 2021. kada je Grad raspisao javni poziv za korištenje sredstava pomoći iz gradskog proračuna putem namjenske kartice ugovorene s poslovnom bankom Grada Siska. Pravo na kartice imali su stanovnici čije su obiteljske kuće i stanovi imali tzv. U2 i PN2 oznaku, a veliki broj iskorištenih kartica i pohvale korisnika pokazuju da je ovaj projekt bio iznimno važna pomoć Siščanima u mjesecima nakon potresa.

Korisnici s U2 zelenom oznakom imali su pravo na 1.000 kuna jednokratne pomoći, a oni sa žutom PN2 naljepnicom na obiteljskim kućama imali su pravo na 2.000 kuna jednokratne pomoći. Pomoć Grada Siska putem namjenskih kartica su mogli iskoristiti u pet trgovina građevinskim materijalom i opremom za domaćinstvo i do sada je Siščanima omogućeno čak 6.740.000 kuna koje su mogli iskoristiti za manje popravke ili nabavu oštećene opreme.

Do sada je rok za korištenje dva puta produžen, 31. svibnja i 31. kolovoza, ali za nepuna dva tjedna, 31. listopada, istječe konačni rok za korištenje namjenskih kartica.