U Lonjskoj ulici izvedeni su radovi asfaltiranja i uređenja pješačke staze u dijelu od bazilike Sv. Kvirina do Ulice Vanje Radauša, asfaltiran je i odvojak prema niskoenergetskim kućama gdje je isto izgrađen nogostup te je asfaltirana Ulica Vanje Radauša. U sklopu ovog zahvata uređena su i parkirališna mjesta ispred dječjeg vrtića te ugibalište za autobus. Završene radove obišli su danas gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i zamjenik gradonačelnice Ivica Rendulić.

-Završetkom ovog projekta napravili smo nešto što već dugo očekuju stanovnici koji ovdje žive. Kuće su davno napravljene, ali nikakva prometnica nije postojala, čak ni prometnica s lošijim asfaltom. To je razlog zašto su radovi trajali malo duže i zašto je ukupna vrijednost ovog projekta 3,5 milijuna kuna s PDV-om. Sada je ovo prometnica kakvu ova gradska četvrt i ljudi koji ovdje žive zaslužuju. Ostaju još neki detalji koji će se odraditi te centar Zelenog Brijega dobiva novu vizuru – izjavila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Na ovoj se lokaciji, u blizini vrtića Različak u Lonjskoj ulici, planira i izgradnja stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje.

-Naši sugrađani iskazali su zadovoljavajući interes za kupnju stanova na ovoj lokaciji. Nastavljamo s APN-om proces izrade dokumentacije i objave natječaja kako bi ovdje napravili stanove za mlade sisačke obitelji – zaključila je gradonačelnica.